Peuteropvang

Is je kindje (bijna) tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peutergroep! Daar kan je kindje lekker spelen en leren met leeftijdsgenootjes en zich ondertussen voorbereiden op de overgang naar de basisschool. Ons peuterwerk (en de buitenschoolse opvang) zijn gevestigd op de locatie van basisschool 't Einder. Dat biedt verschillende voordelen. Niet alleen leren peuters zo de omgeving van de school alvast kennen, we werken ook nauw met elkaar samen. Zo kunnen we nog beter een signaalfunctie vervullen en je kind optimaal ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.

Peuteropvang
Lekker kliederen met zand, water, verf en klei. Het eindproduct is niet belangrijk. Het gaat erom dat je kindje experimenteert en allerlei nieuwe materialen ontdekt. Dat is de essentie van onze peuteropvang. We prikkelen steeds opnieuw de nieuwsgierigheid van je kindje, waardoor hij of zij niet alleen met veel plezier naar ons toe komt, maar ook spelenderwijs van alles leert. En dat is een goede voorbereiding op de basisschool.

Spelenderwijs leren en ontdekken
Peuters moeten lekker kunnen spelen, maar zijn van nature ook zeer leergierig. Spelend leren: een perfecte combinatie voor een kind om tot ontwikkeling te komen. We bieden ze daarbij een uitdagende maar veilige omgeving en laten de kinderen kennismaken met verschillende materialen, wisselende speelhoeken en een gevarieerd activiteitenaanbod. We hebben een groot assortiment aan spel- en ontwikkelmateriaal. 

VVE
Wij werken met het VVE-programma Puk en Ko. Dat programma is speciaal ontwikkeld om kinderen op hun eigen tempo voor te bereiden op het basisonderwijs. Voor- en vroegschoolse educatie leert peuters spelenderwijs belangrijke vaardigheden. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal geschoold om de kinderen hierin te begeleiden. Dit allemaal om de overstap naar school laagdrempelig en soepel te laten verlopen. 

Meer weten of kom je graag een keer een kijkje nemen? 
Als je meer wilt weten over onze peuteropvang dan vind je hier onze folder peuteropvang. Je bent van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen bij kinderopvang 't Einder. We leiden je graag een keer rond, en vertellen je dan meer over onze werkwijze en praktische zaken. Bel je even om een afspraak te maken?

Aanmelden?
Wil je je kind graag aanmelden voor peuteropvang bij kinderopvang 't Einder? Vul dan hier het inschijfformulier peuteropvang in.